Op vakantie naar Bulgarije

op vakantie naar bulgarije

Bulgarije, vurig hart van de Balkan, doet met Thracische koningsgraven, Romeinse ruïnesteden, eeuwenoude kloosters en wereldberoemde iconencollecties iedere bezoeker versteld staan. Wie rust en ruimte zoekt, vindt er dichtbeboste bergen en ongerepte natuurgebieden waar je uren kunt wandelen zonder een mens tegen te komen. Bovendien maken de lage prijzen van ski- en strandresorts een verblijf in Bulgarije voor West-Europeanen zeer aantrekkelijk.

Bulgarije is een uitstekende vakantiebestemming voor zowel gezinnen, zonliefhebbers, natuurliefhebbers, cultuurzoekers en actieve vakantiegangers. Kortom: een vakantie Bulgarije is geschikt voor een breed publiek!

bulgarije-sunny-beach

Het klimaat in Bulgarije

Er zijn verschillende momenten waarop Bulgarije het beste te bezoeken is, afhankelijk van het type vakantie wat u in gedachten heeft.

Komt u voor wandelingen door de kleine dorpjes, museums te bezoeken en wat van de eeuwenoude cultuur op te snuiven? Dan is het voorjaar (vanaf april) en de vroege zomer voor u de ideale periode!Pas tijdens de warme zomermaanden is de Zwarte Zeekust een echt toeristenoord: ideaal voor een zon- en strandvakantie dus! En voor de fervente wintersporters onder ons: het ski-seizoen loopt van december tot en met april.

De gemiddelde dagtemperaturen in het binnenland liggen tussen mei en september rond de 24 graden. Aan de Zwarte Zeekust is het over het algemeen een 3 á 4 graden warmer dan in het binnenland. In de zomermaanden juni, juli en augustus is de temperatuur aan de kust ongeveer 30 graden.

Het actuele weer in Bulgarije
Stipreizen, goedkope vakanties naar Bulgarije

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *