Stedentrip Berlijn, ook leuk met pubers

stedentrip-berlijn-ook-leuk-met-pubers

Vorig jaar zijn we met een busreis naar Berlijn geweest. En dat is ons goed bevallen! We hebben overwogen om met eigen vervoer naar Berlijn te rijden, maar hebben uiteindelijk toch voor een busreis gekozen!

Waarom een stedentrip naar Berlijn met de bus?

  • Kosten zijn laag (zo’n 119 euro per persoon voor 4 dagen, incl. vervoer en overnachtingen);
  • Ontspannen reis: boekje lezen, beentjes strekken en goede gesprekken;
  • De chauffeur verteld tussendoor interessante verhalen en anekdotes;
  • In Berlijn komt er een gids bij die de stad tot leven brengt met de prachtigste verhalen.

Wij hebben de stedentrip naar Berlijn geboekt bij Effeweg.nl. Hoewel we van te voren enigszins twijfelde of we het wel leuk zouden vinden, hebben we het als een geweldig leuke trip ervaren. Voor herhaling vatbaar! De gemiddelde leeftijd in de bus lag overigens wel wat hoger. We voelden ons in ieder geval lekker jong! šŸ™‚

stedentrip-berlijn-ook-leuk-met-pubers-muur

Met de bus langs de bezienswaardigheden in Berlijn

Een bijkomend voordeel is dat de bus je naar alle bezienswaardigheden brengt. Je gaat onder andere naar de ‘Berlijnse muur’, je maakt een wandeling in de Joodse wijk en brengt een bezoek aan de televisietoren. En niets is verplicht! Als je niet mee wilt naar Ć©Ć©n van de vele optionele excursies, dan geef je dat aan bij de buschauffeur en dan spreek je af waar en hoe laat je weer kunt instappen in de bus!

Stedentrip Berlijn met gids is een aanrader!

Bij de optionele excursies, die in de bus voor een paar euro zijn bij te boeken, wordt je begeleid door een kundige gids die de mooie verhalen verteld over rijke historie van Berlijn. Niet alleen over de tweede wereldoorlog en de koude oorlog, maar bijvoorbeeld ook over de oudere paleizen die net buiten de stad te vinden zijn. Een gids is eigenlijk wel een must voor een stedentrip naar Berlijn. Met een goede gids komt de historie van de stad Berlijn helemaal tot leven! Door de boeiende verhalen over de geschiedenis krijgen bouwwerken een betekenis en je gaat Berlijn en de bevolking beter begrijpen. Zonder gids is Berlijn gewoon een grote stad.

Stedentrip Berlijn, ook leuk met pubers

Onze pubers hebben op 11 en 13 jarige leeftijd samen met opa en oma dezelfde stedentrip naar Berlijn gemaakt. Tijdens de reis naar Berlijn hebben ze zich prima vermaakt met spelletjes op de tablet en het lezen van tijdschriften. In Berlijn zelf hingen ze aan de lippen van de gids en vonden ze bijna alles interessant! De onderwerpen waren goed begrijpbaar en sloten aan op de beperkte geschiedenislessen die ze op school hebben gehad over de tweede wereldoorlog. En als ze het even niet interessant vonden dan luisterde onze pubers gewoon even minder aandachtig.

Tips voor stedentrip Berlijn via Effeweg

  • Indien mogelijk: ga met je eigen vervoer naar de overstapplaats. Je hoeft op de heenweg dan niet zo achterlijk vroeg op te staan en op de terugweg kan je direct weg bij aankomst op de overstapplaats. Dat kan je zo een paar uur wachten schelen!
  • Boek geen maaltijd bij aankomst in het hotel. Dat kan natuurlijk wel, maar dan puur uit gemakzucht. Met een beetje onderzoek kan je een leuk restaurantje vinden in de buurt, waar je waarschijnlijk net iets lekkerder zal eten.
  • Boek de optionele excursies pas enkele minuten voordat de excursies begint. Dat geeft je vrijheid. heb je er geen zin in dan doe je geen excursie. Vrijwel alle optionele excursies zijn de moeite waard. Alleen het boottochtje had achteraf niet van ons gehoeven, het voegde niets meer toe aan de stedentrip in Berlijn.
  • Zoek zelf je restaurantjes op. Je hoeft niet mee met de buschauffeur en de andere passagiers om een maaltijd te nuttigen. Als je dat gezellig vindt moet je het vooral doen, maar zelf een goedkoop restaurantje zoeken kan wel eens verrassend uitpakken!

De stedentrip Berlijn kan je boeken bij Effeweg.nl. Deze stedentrip via Effeweg is ons, opa en oma en de kinderen goed bevallen!

stedentrip-berlijn-ook-leuk-met-pubers-busreis-effeweg

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *