Stedentrip Brugge. Ook leuk met kinderen!

brugge-stedentrip-leuk-voor-kinderen-1024x768

Wij zijn onlangs met het gezin een dagje naar Brugge in België gegaan. Hoewel ik zelf nog totaal geen voorstelling bij de stad Brugge had ben ik toch aangenaam verrast. Een stedentrip naar Brugge is overigens ook prima te doen met kinderen! Het oude centrum doet nog steeds erg middeleeuws aan. Overal zie je oude gebouwen en woningen die er al eeuwen staan. Mijn zoon zei dat dit stadje het ideale decor zou zijn voor een ‘Assassins Creed’ spel, waarbij een middeleeuws figuur door de straten en over de daken loopt en springt. Dat had zo maar in Brugge kunnen plaatsvinden. In één dag kan je Brugge prima ontdekken. Als je echter alle musea en bezienswaardigheden wilt bekijken dan kan je beter een hotelkamer in Brugge boeken.

Stedentrip Brugge. Ook leuk met kinderen!

Waarom is een stedentrip naar Brugge ook leuk met kinderen?

  • Brugge is goed aan te rijden. Vanaf de regio Den Haag ben je er doorgaans binnen 2,5 uur.
  • Stedentrip naar het buitenland, maar toch Nederlandstalig.
  • Het oude centrum van Brugge is middeleeuws, goed voor de fantasie.
  • Historium in Brugge, een interactieve attractie over het leven in Brugge in de middeleeuwen. Leuk voor jong en oud!
  • Het beklimmen van de Belfort toren! Wie is er het eerste boven in deze middeleeuwse toren?
  • Een bliksembezoek aan het chocolade museum.
  • Een rondvaart over de middeleeuwse grachten, met Nederlandstalige audio.
  • Een bustoer door de straten van Brugge, met Nederlandstalige audio.

De beste bezienswaardigheden van Brugge

In Brugge valt veel te doen en te beleven. Genoeg om één of meerdere dagen rond te kuieren. De volgende bezienswaardigheden moet je in ieder geval gezien of gedaan hebben en vooral als je de stedentrip naar Brugge met kinderen doet!

brugge-stedentrip-leuk-voor-kinderen-historium-300x151

Historium

Historium in Brugge is een geweldig leuke attractie voor jong en oud. Je krijgt een audio-gids (koptelefoon) in je eigen taal en je wordt door diverse kamers in het oude gebouw geleid. Decor, aankleding, geluiden en geuren doen je wanen dat je in de middeleeuwen bent. Een spannend verhaal is via videoschermen te volgen en geeft een goed beeld hoe het leven er in die tijd aan toe ging. Kinderen vinden dit waarschijnlijk het allerleukste van de stedentrip naar Brugge.

brugge-stedentrip-leuk-voor-kinderen-belfort-stadstoren-300x272
Belfort toren

Deze stadstoren was vroeger de uitkijk toren. Je kan hem helemaal beklimmen tot aan het klokkenspel om te genieten van het fantastische uitzicht. En als je geluk (of pech) hebt dan speelt het klokkenspel net een melodie als je boven bent! Vingers in je oren! Heb jij alle treden geteld? Het beklimmen van de trappen van deze stadstoren is leuk met kinderen zodat ze even hun energie kwijt kunnen.

brugge-stedentrip-leuk-voor-kinderen-rondvaart-booot-300x200
Rondvaart

In grote sloepen kan je een rondvaart maken door de middeleeuwse grachten van Brugge. Door de luidsprekers op de boot wordt je geïnformeerd over de gebouwen waar je langs vaart. Het is duidelijk te zien dat er vroeger veel vervoerd werd over het water omdat alle oude gebouwen de mogelijkheid hebben om te laden en lossen aan het water. Een rondvaart mag zeker niet ontbreken als je een stedentrip naar Brugge maakt met kinderen.

 Interessante links

Stip Reizen: Overnachting in Brugge (eigen vervoer)
Effe weg: Stedentrips naar Brugge (busreizen)

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *