Goedkope wintersport in Tsjechië

goedkope wintersport tsjechie

Voor velen is het ieder jaar weer de vraag… gaan we dit jaar nog op wintersport? De prijzen van de wintersportvakanties in de schoolvakanties gooien helaas vaak roet in het eten. Vooral als je naar populaire wintersportbestemmingen als Oostenrijk en Frankrijk kijkt. Maar als je goed zoekt dan kan je als familie toch een hele leuke wintersportbestemming vinden die niet zo heel duur is.

Goedkope wintersport in Tsjechië

Veel Nederlanders hebben de goedkope wintersport in Tsjechië al ontdekt. Tsjechië heeft ontzettend leuke skidorpjes en mooie pistes en wordt elk jaar moderner. Het leuke aan de wintersport in Tsjechië is dat het vaak middelgrote gebieden betreft, dat een hotel op basis van half pension prima te betalen is (je hoeft dus niet zelf te koken) en dat je ook heerlijk uit eten kunt voor een lage prijs.

goedkope-wintersport-tsjechie-skiles

Skischolen en skipassen

Naast de goedkope accommodaties en restaurants liggen de prijzen van de skipassen en de skischolen in Tsjechië ook een stuk lager dan in Frankrijk en Oostenrijk. Het hele gezin kan gerust in een ski-klasje en je kunt voor een paar tientjes een uitrusting huren voor de hele wintersportvakantie. En als je mazzel hebt dan is de ski-lerares van de kinderen gewoon een Hollandse meid die de winter op de pistes van Tsjechië doorbrengt.

goedkope-wintersport-tsjechie-etenLekker en gevarieerd eten

Een goedkope wintersport in Tsjechië betekent doorgaans dat je niet zelf gaat koken. Je boekt een hotel op basis van half- of volpension en hoeft na een dag actief skiën niet meer in de keuken te staan. Maar ook een hotel op basis van logies en ontbijt is prima te doen in Tsjechië, want dat betekent dat je elke middag en avond een ander restaurant kan bezoeken. Van traditionele Oostblokgerechten tot vertrouwde pizza’s en pasta. Maar ook de Chinees en de Franse keuken zijn hier in elke gezellig skidorp terug te vinden.

Tips voor een goedkope wintersport in Tsjechië:

  • Boek een accommodatie in het centrum van het skidorp (wel in de buurt van pistes natuurlijk). Dan kan je ook nog shoppen en er zijn restaurantjes in de directe omgeving.
  • Wil je met kinderen op wintersport? Selecteer een accommodatie met zwembad (en een sauna voor je zelf). De kids vinden het heerlijk om na het skiën nog even te zwemmen.
  • Een goede en betrouwbare reisorganisatie is Tsjecho Reizen. Zij zijn gespecialiseerd in reizen naar Tsjechië en staan bekend om hun goedkope wintersportvakanties naar Tsjechië.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *