Špindlerův Mlýn. Wintersport in Tsjechië voor het hele gezin.

In Tjechië ligt het pittoreske wintersportplaatsje Špindlerův Mlýn. In de volksmond gewoon Spindl. Dit uiterst toeristische dorpje ligt in het reuzengebergte vlak tegen de grens met Polen, in de buurt van de andere populaire wintersportbestemmingen die Tsjechië rijk is: Harrachov en Pec Pod Sněžkou. Wintersport in Tsjechie is een stukgoedkoper dan Oostenrijk en Frankrijk en minstens net zo leuk. Je hebt meer luxe voor minder geld.

De Pistes van Špindlerův Mlýngoedkope-wintersport-tsjechie-splindreuv-mlyn-pistes

Er zijn diverse pistes voor zowel beginners als gevorderden. Mooie blauwe, rode en een enkele In totaal is er zo’n 25 km piste, maar dit is wel verdeeld over enkele gebiedjes die niet op elkaar aansluiten. Voor grote gezelschappen, families en recreatieve skiërs is Špindlerův Mlýn een ideale bestemming. Voor geoefende skiërs die gewend zijn om van dorp naar dorp skiën is het erg beperkt. ’s Ochtends is het even druk bij de liften onderaan de piste, maar vanaf het middaguur stroomt het lekker door.

Veel restaurantjes

Špindlerův Mlýn is een ontzettend leuk stadje met heel veel betaalbare restaurantjes! Oké de prijzen liggen in dit toeristische gebied hoger dan de dorpen in het binnenland van Tsjechië, maar toch is het voor Nederlandse begrippen erg betaalbaar. Denk aan de 10 tot 15 euro per persoon als je uit eten gaat, incl. drankjes.

Naar de piste met bus, taxi of eigen autogoedkope-wintersport-tsjechie-splindreuv-mlyn-taxi

Vanaf je accommodatie zijn er veel mogelijkheden om bij de pistes te komen. Je kunt wandelen, de ski-bus nemen, met de taxi of met je eigen auto. De ski-bus is gratis en ze rijden af en aan tussen bepaalde haltes. De taxi is echt een aanrader. Dit zijn busjes die je ophalen bij je hotel en de ski’s kunnen achterin. Vanaf het centrum kost een ritje je zo’n 4 euro (met je hele gezin) naar de piste. Aan het eind van de dag neem je weer een taxi die je tot aan de voordeur van je hotel terugbrengt. Ook kan je met je eigen auto naar de piste, waar je overigens gratis kunt parkeren.

Hotel Windor**** in Špindlerův Mlýn

Midden in het gezellige dorp ligt Hotel Windsor. Dit 4-sterren hotel is leuk voor iedereen in het gezin! Het hotel beschikt over een eigen zwembad, bubbelbad en sauna’s die vrij toegankelijk zijn voor de hotelgasten. Bij de bar, waar je gezellig kunt zitten met je gezelschap of spelletjes kunt doen, is geregeld live muziek en er zijn 4 bowlingbanen wat garant staat voor een hele leuke avond. Tegenover het hotel is ‘Silver Rock’ te vinden, de populairste disco van het dorp. Het hotel heeft voldoende parkeergelegenheid, zelfs een ondergrondse parkeergarage! Let er op dat je wel sneeuwkettingen bij je hebt, want het hotel staat op een heuvel. Als er verse sneeuw is gevallen dan zijn sneeuwkettingen noodzakelijk.

Hotel Windsor is te boeken via Tsjecho Reizen

goedkope-wintersport-tsjechie-splindreuv-mlyn-hotel-windsorgoedkope-wintersport-tsjechie-splindreuv-mlyn-hotel-windsor-bowlinggoedkope-wintersport-tsjechie-splindreuv-mlyn-hotel-windsor-spa

Tips

  • Ben je met een klein gezelschap? Boek een hotel met logie + ontbijt. Zo kan je elke avond uit eten in de vele restaurantjes.
  • Midden in het dorp vind je Pizza Belmonte. Ze serveren heerlijke pizza’s en pasta’s en het is lekker goedkoop. Reserveren hoeft hier niet.
  • De lage pistes zijn in de avond ook open! Kinderen vinden het geweldig om in de avond ook te skiën.
  • Wil je in de avond nog stappen? Ga dan naar ‘Silver Rock’ bij Hotel Praha. Deze disco wordt wat later op de avond gezellig. En ze hebben daar hele lekker cocktails. Ook voor grote gezelschappen!
  • Neem een taxi in de plaats van je eigen auto of de skibus! Kosten ongeveer 4 euro per rit (afhankelijk van je bestemming).
  • Ga met je gezelschap een keertje rodelen (sleeën). Naast het postkantoor in het centrum kan je tickets kopen. De bus brengt je naar boven waar je op een eigen sleetje de rodelbaan van maar liefst 4 km af kan suizen. Het leukste is om boven op de berg dan een hapje te eten, wat borrels moed indrinken en dan met veel plezier met zijn allen op sleetjes weer naar beneden. Het is geen echte rodelbaan, maar een geprepareerd pad met alle mogelijkheid om in de berm en het bos terecht te komen. Gegarandeerde pret! vergeet niet te remmen, want het gaat soms best hard!

goedkope-wintersport-tsjechie-splindreuv-mlyn-rodelen-sleeen-sankarska-draha

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *