Weg met de inpakstress!

vakantie voorbereiden bagage paklijst

Ook het inpakken kan je makkelijk voorbereiden. Dit voorkomt stress voor je vakantie en problemen tijdens je vakantie.

Koffers inpakken? Maak een inpaklijst!

Om het jezelf een stuk gemakkelijker te maken bij het inpakken is het verstandig om ruim van te voren te beginnen met het opstellen van een inpaklijst. Hierop kun je precies noteren hoeveel kleding je wilt meenemen, welke toiletartikelen en andere dingen die jij belangrijk vindt om mee te hebben op vakantie.

Een goed voorbeeld van een inpaklijst kan je hier downloaden.
Deze inpaklijst is gemaakt in MS Word en kan je zelf bewerken/aanvullen. Erg handig.

Door er van te voren mee te beginnen kan je de lijst aanvullen met dingen die je later te binnen schieten. Zo ben je verzekerd van een volle koffer met alle dingen die je nodig hebt. Ook behoud je op deze manier het overzicht.

 Het is belangrijk om alleen de nodige dingen mee te nemen, want anders zit je uiteindelijk met een veel te zware koffer vol met overbodig spul. Wanneer je naar Siberië gaat heeft het meenemen van zonnebrandcrème en een bikini minder zin dan dat je op vakantie gaat naar het zonnige Salou. Te veel meenemen kan in onvoorziene situaties soms handig zijn, maar het nadeel is wel dat je het allemaal mee moet sjouwen. Bedenk dus van te voren goed wat je meeneemt en wat je thuislaat.

Handbagage

Op de reis erheen heb je ook spullen nodig. Een verstandig idee is om een onderweg rugzak te vullen met spullen die je onderweg nodig kunt hebben. Zo is een tandenborstel erg prettig als je een busreis van acht uur achter de rug hebt en kan een oogmasker (en eventueel oordoppen) van pas komen als je een vlucht hebt van tien uur. Ook hier is het dus weer van nut om op tijd te bedenken wat handig is tijdens de reis naar de plek van bestemming. Vergeet uiteraard niet een goed boek mee te nemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *