Vaccinatie. Heb ik een prik nodig?

vaccinatie-vakantie-prik

Voor diverse landen, met name in de tropen, zijn er reis vaccinaties en/of pillen nodig (zoals malaria pillen). Zorg dat je dit van te voren hebt geregeld of check in je vaccinatie boekje of je vaccinatie nog wel geldig is.

Hoe weet ik of ik een prik nodig heb?

Je kan zelf snel checken op de website van de ANVR (kies: info per land) of er vaccinatie nodig is voor jouw bestemming. Je kan het ook nalezen op de website van de GGD.

Waar kan je terecht voor vaccinaties en malaria pillen?

Bij de GGD in je regio kan je altijd een afspraak maken. Klik hier om een afspraak te maken met het GGD kantoor in jouw regio. Ook kan je bij een aantal huisartsen je reis prikken halen.

Wordt een tropenvaccinatie vergoed door de zorgverzekering?

Dat verschilt per zorgverzekeraar en welke polis er bij hoort. Een snelle online check kan je hier doen. Kijk altijd nog even de eigen verzekeringspolis na of bel met je zorgverzekeraar!

Wat is een vaccinatieboekje?

Het officiële (tropen) vaccinatieboekje – in de volksmond het gele boekje – is een internationaal document waar in staat wanneer en waartegen je bent gevaccineerd. Buiten Europa moet je het boekje in veel landen kunnen laten zien. Dit boekje krijg je als je wordt gevaccineerd.

Wat is een geneesmiddelen paspoort?

Wie regelmatig medicijnen gebruikt, doet er verstandig aan om een geneesmiddelen paspoort mee te nemen. Je kan hiervoor terecht bij de apotheek of arts. Zo’n geneesmiddelen paspoort is handig om probleemloos met je medicijnen over de grens te kunnen. Maar ook als je iets in het buitenland overkomt of wanneer je zonder medicijnen komt te zitten kan het praktisch zijn.

Wat is sowieso verstandig om mee te nemen op reis?

En wat is ook handig op vakantie:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *